The royal harrier it is a widespread species as a breeder in central and northern Europe and Asia and, with a distinct subspecies, in North America. The populations of Northern and North-Eastern Europe are completely migratory, while those of Central and Western Europe are partially migratory; the wintering areas are located in western and southern Europe, in North Africa and in the Middle East. The Asian populations of Royal harrier they winter from the Anatolian Peninsula to eastern China and Japan. In Italy the royal hen it is a regular migrant and winter visitor. The post-breeding migration towards the wintering areas begins at the end of August, but the most numerous contingents are registered in October and November; the pre-breeding migration to the nesting areas takes place between the end of February and April.
ALBANELLA REALE - Where he lives
The Royal harrier it frequents environments with prevalently herbaceous vegetation: steppes, moors, post-cultural grasslands, pastures, wetlands.
ROYAL ALBANELLA - Food
The Hen Harrier feeds mainly on mammals and small birds, and to a lesser extent on reptiles and invertebrates.
ROYAL ALBANELLA - Behavior
Except during the breeding season, the hen harrier is generally gregarious, with several individuals gathering in communal roosts on the ground in the herbaceous vegetation in the evening. It is a good flyer and spends much of its time on the wing. The hen harrier hunts by low-flying, snatching prey on the ground or, in the case of birds and insects, in flight; it occasionally hunts by ambush from fairly low perches.
ROYAL ALBANELLA - Reproduction
Reproductive period ofRoyal Harrier: lays eggs between the end of April and June; one brood a year. Nest: of sticks, stems, grasses and leaves on the ground between the herbaceous or bushy vegetation and, sometimes, in the areas cultivated with cereals. Eggs: typically 3-5. Hatching: 29-31 days. The incubation is carried out by the female. Parental care: the chicks are nests and remain in the nest for 5-6 weeks. The juveniles reach independence about 3-4 weeks after flying off.
ALBANELLA REALE - Status and conservation
The hen harrier species in Europe has an unfavorable conservation status and is considered vulnerable. In recent decades, there has been a significant decline in population numbers and a contraction in its range, primarily due to environmental changes.
Bonn Convention, annex II: species in respect of which international agreements are required for its conservation and management. Berne Convention, annex II: strictly protected species. Birds Directive 79/409 / EEC, annex I: species for which special conservation measures are envisaged as regards the habitat. National law 11 February 1992, n. 157, art. 2: particularly protected species.
SEA EAGLE Presence in Italy Species extinct as breeder in Italy towards the middle of the last century and currently reported with erratic immature individuals Status and conservation The species in Europe has an unfavorable conservation status and is considered rare. Level...
AQUILA DEL BONELLI Systematic classificationOrder FalconiformesFamilyAccipithridsGenusHieraeetusDistribution Sedentary and dispersive species, widespread in southern Europe, Africa and in part of the Middle and Far East up to eastern China and the Sunda Islands. In Italy it breeds in Sicily and Calabria. Where is it...
AQUILA ANATRAIA MINOR Presence in Italy Occasional migratory species in spring and autumn with single individuals Status and conservation The species in Europe has an unfavorable conservation status and is considered rare. Level of protection Bonn Convention, annex II: especially towards ...
ALLOCCO DEGLI URALI ALLOCCO DEGLI URALI - Presence in Italy Species of the ural owl occasionally wintering in the north-eastern regions and nesting with a few pairs in the Julian Prealps, near the border with Slovenia. ALLOCCO URALS - Status and conservation The species ...
ALLOCCO Systematic classification ALLOCCOOrderStrigiformesFamilyStrigidsGenusCircus ALLOCCO - Distribution The owl is a sedentary species widespread in Europe and Asia from Portugal to Korea and North Africa. In Italy it is present in the entire peninsula, with the exception of a large part of Puglia, and in Sicily. ALLOCCO ...
PALLID ALBANELLA PALLIDA ALBANELLA - Presence in Italy The pale albanella is a regular migratory species in spring and an occasional winter visitor. It is more common in the southern regions. PALE ALBANELLA - Status and conservationThe pale harrier species in Europe has a ...
MINOR ALBANELLA Systematic classification MINOR ALBANELLAOrder FalconiformesFamilyAccipitridaeGenusCircus MINOR ALBANELLA - DistributionThe minor harrier is a long-range migratory species, which nests in central-southern Europe, Tunisia, Morocco and Central Asia. European populations of Lesser Harrier winter in Africa south of the Sahara and ...
FAUNA PROTECTED PARTICULARLY ITALIAN: COLLECTION OF ALL SPECIALLY PROTECTED SPECIES IN ITALY ACCORDING TO THE LAW GOVERNING ALL'ART.157 92/02 THE RULES ON WILDLIFE PARTICULARLY PROTETTA.FAUNA PARTICULARLY PROTETTAALBANELLA MINOREALBANELLA PALLIDAALBANELLA REALEALLOCCOALLOCCO OF URALIAQUILA spotted MAGGIOREAQUILA spotted MINOREAQUILA OF THE BONELLIAQUILA. ..
Caccia Passione Srl
via Camillo Golgi nr. 1, post code 20090 Opera (MI) ITALY
CF and VAT number 08016350962
Newspaper registered at the Court of Milan nr. 17 of 20.01.2012 - ROC registration nr. 22180
Fully paid-up share capital € 10000